Barion Pixel
Ingyenes szállítás 13.000 Ft vásárlás felett
Ingyenes szállítás 13.000 Ft vásárlás felett
Kézbesítés 1 munkanapon belül
Kézbesítés 1 munkanapon belül
30 napos pénzvisszafizetési garancia
30 napos pénzvisszafizetési garancia

Bio-, organikus- és natúr kozmetikumok fogalma jelentése

Napjainkban egyre nagyobb az érdeklődés a természetes eredetű kozmetikumok iránt, legyen szó arcápolásról, testápolásról, hajápolásról vagy a különböző sminktermékekről. Ezzel kapcsolatban létezik három kifejezés, amiket egymás rokon értelmű kifejezéseként, más néven szinonimájaként szokás emlegetni, noha mégsem teljesen ugyanazt jelentik. Mi a bio kozmetikumok, organikus kozmetikumok, natúr kozmetikumok jelentése, fogalma? Mi a különbség a három fogalom között? Miben különböznek a hagyományos kozmetikumoktól?

Bio-, organikus- és natúr kozmetikumok fogalma jelentése

Hagyományos, szintetikus kozmetikumok

A kozmetikumok azok a testápolók, sminkek és egyéb testápoló termékek, amelyeket mindennapi életünkben használunk. A kozmetikumok között megkülönböztetünk szintetikus, natúr, bio vagy organikus kozmetikumokat.  A szintetikus kozmetikumok olyan összetevőkből készülnek, amelyeket laboratóriumban állítanak elő

A formulák természetes összetevők kémiai másolataiból készülnek. A szintetikus termékek gyakran természetes forrásokból származnak – a hialuronsav jó példa  erre a kozmetikai iparban. A felhasznált alapanyagok közé sorolhatók még különféle erjesztett baktériumok, vagy az állati eredetű összetevők. A szintetikus kozmetikumok azért is népszerűek, mert tartósabbak a natúr kozmetikumoknál és olcsóbb az előállításuk.

Natúr kozmetikumok, natúr kozmetikai termékek fogalma

A natúr, avagy „természetes” kifejezés általában azt jelenti a natúr kozmetikumok esetében, hogy a gyártók nem használnak szintetikus eredetű vegyi összetevőket – például szintetikus zsírokat, hidrogénezett növényi olajat, színezékeket – termékeik létrehozásakor, legyen szó natúr arcápolásról és annak összetevő termékeiről (arckrém, arclemosó, különféle arcszérumok stb.), testápolókról, személyi higiénés termékekről, hajápolásról vagy a különböző dekorkozmetikumokról.

Ehelyett a tudósok a természetben előforduló kémiai összetevők felhasználásával tervezik meg a kozmetikum összetételét.  A natúrkozmetikumokban a természetes összetevők, azaz a nem szintetikus eredetű vegyszerek származhatnak olyan növényekből, amelyeket nem ökológiai gazdálkodásban termesztettek.  Az összetevő forrásától függetlenül a natúr kozmetikumok mindegyike kémiai összetevők felhasználásával készül.  

A natúr kozmetikumok esetében  halott állatokból származó alapanyagok felhasználása tilos – ilyen például a kármin, vagy különféle állati eredetű zsírok -, a viasz és méz viszont  megengedett. Az alapanyagokon kívül bizonyos eljárások sem megengedettek a natúrkozmetikumok esetében. A felhasználható és nem felhasználható anyagok listáját különböző natúrkozmetikum minősítések irányvonalai határozzák meg. 

 

Néhány megjegyzés a natúr kozmetikumokkal kapcsolatban

 

Minden bio minősítésű kozmetikum natúr, de nem minden natúr kozmetikum bio minősítésű

A natúr kozmetikumok esetében a felhasznált természetes összetevő származhat nem ökológiai, másnéven bio vagy organikus gazdálkodásból. Ezért egy „100%-ban természetes” gyümölcsalapú kozmetikum készíthető növényvédő szerekkel és műtrágyákkal kezelt gyümölccsel, így már nem minősül bio kozmetikumnak.  

A bio- és natúrkozmetikumok érzékeny bőrűeknek, allergiásaknak kifejezetten ajánlott termékek, mert kevesebb mellékhatással vagy esetleges irritációval rendelkeznek, mint a laboratóriumokban előállított kozmetikumok.

Organikus kozmetikumok, bio minősítésű kozmetikumok jelentése

A bio kozmetikai termékek esetében meghatározott arányban ellenőrzött ökológiai termelésből származó mezőgazdasági alapanyagot kell tartalmaznia a kozmetikumnak azért, hogy bio minősítést kapjon.  Az ökológiai gazdálkodás olyan mezőgazdasági rendszer, amely szerves eredetű műtrágyákat, például komposzttrágyát, zöldtrágyát és csontlisztet használ, és olyan technikákra helyezi a hangsúlyt, mint a vetésforgó és a kísérő ültetés, valamint mellőzi a szintetikus műtrágyák- és növényvédő szerek alkalmazását.  Az ilyen gazdálkodásban olyan biotermék állítható elő, ami mikroelemekben és vitaminokban gazdag, valamint kevés káros anyagot tartalmaz. 

Bio minősítés, bio címke

A Nemzeti Organikus Program (National Organic Program – NOP) az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának (United States Department of Agriculture – USDA) szerve az organikus előállítású élelmiszerek ellenőrzését végzi, a szerv felelős az “USDA organic” címke odaítéléséért a kritériumoknak megfelelő biotermékeknek .  A NOP címkézési követelményeket is meghatároz ezekre a termékekre, mely címkék a termékben lévő ökológiai összetevők százalékos arányán alapulnak: 100% organikus, organikus (legalább 95% szerves összetevő, legfeljebb 5% nem bio összetevő), organikus anyag felhasználásával készült (legalább 70% szerves összetevő). 

A kozmetikumok “organikus” címkézésével kapcsolatos további információk megtalálhatóak a NOP “Kozmetikumok, testápoló termékek és testápolási termékek” című kiadványában. 

Hasonló osztályozási rendszeren alapul az EU ökológiai logója.

Florence Bio Kozmetikumok Olaszországból

A Florence termékek mindenki számára megfelelőek, akik természetes módon szeretnének ápolni bőrüket. Az alapanyagok, amelyekből termékek készülnek, biogazdálkodásból származnak. A termékeket nem tesztelték állatokon, AIAB tanúsítvánnyal rendelkeznek, és legtöbbjük vegán.

Az AIAB tanusítvány az Olasz Ökológiai Mezőgazdasági Szövetség (Italian Association for Organic Agriculture  –  AIAB ( logója Olasz Ökológiai Mezőgazdasági Szövetség tanúsítványa. Az AIAB Biotermékeket és -vállalatokat tanúsítanak a kategóriák széles skálájában, beleértve az élelmiszereket,  tisztítószereket,  gazdaságokat, kozmetikumokat, üzleteket, bioszálakat.  

 

Az AIAB fő alapelvei:

A Florence® bio kozmetikumokat  kedvező áron csomagban is megvehetjük ITT >>

  1. Florence BIO arctisztító tej
  2. Florence bio arctonik
  3. Florence® C Vitamin arcszérum
  4. Florence BIO anti-aging hidratáló arckrémet 
  5. Florence BIO csiganyál arckrémet.

 


Forrás:

 

Fizetési lehetőségek
button title

reviews tab title

129 reviews
88%
(113)
9%
(11)
2%
(2)
2%
(2)
1%
(1)
egyelőre elégedett

Bár megalapozott vélemény kialakításához még rövid ideje használom a terméket, de amit eddig tapasztaltam, az pozitív. Pár csepp elegendő belőle, gyorsan felszívódik, és úgy tűnik, hogy a bőröm kedveli. Remélem a hosszú távú tapasztalat is hasonló lesz és tényleg halványítani fogja a foltokat.

Pozitív tapasztalat!

Csodás a termék, használatával puhább a bőröm. Csak ajánlani tudom!

Nagyon jo döntés volt

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket!
Tapasztalom bőröm pozitív változását mióta használom!
Elmúlóban van, az előtte állandóan jelen levő pirosság és élettelibb lett a rosacea elleni sérumtol!

Barátnő csomag - 2db C-vitamin arcszérum