Barion Pixel
Ingyenes szállítás 13.000 Ft vásárlás felett
Ingyenes szállítás 13.000 Ft vásárlás felett
Kézbesítés 1 munkanapon belül
Kézbesítés 1 munkanapon belül
30 napos pénzvisszafizetési garancia
30 napos pénzvisszafizetési garancia

Csigakrém, csigamucin és csiganyálas arckrém története

A szépségiparban és főleg a bio-, organikus- és natúr kozmetikumok világában újabb és újabb összetevőket fedeznek fel. Ezek közül néhány  – goji bogyó kivonatot, shea vaj és aloe vera – általánosan ismert és elfogadott, míg más összetevő – mint pl. a csiganyálka vagy más néven csigamucin – bár kissé bizarrnak tűnik, mégis lázba hozta a szépségipart. A csigakrém nem véletlenül  napjaink és a történelem egyik leghatásosabb és  legkedveltebb szépészeti szere. Ha a csigákra gondolsz, a bőrápolás valószínűleg az utolsó dolog, ami eszedbe jut –  egészen mostanáig. Korábbi cikkünkben írtunk a csiganyál krém hatásairól, illetve hogy maga a csiganyálka mire jó. Mostani írásunkban a csigakrém eredetéről és a csigamucin felfedezéséről és történetéről lesz szó.

csigakrém

Mia az a csigamucin, honnan ered a csiganyálka?

A csiganyálka  vagy csigamucin tudományos neve “helix aspersa muller glycoconjugates” évszázadok óta híres az egészségre és a bőrre gyakorolt elképesztő jótékony hatásairól

A csigamucin bőrbarát összetevői:

Csigák a gasztronómiában és a bio kozmetikumokban

Bár egyesek számára undorítónak tűnhet, a csigákat és meztelen csigákat már az őskortól  széleskörűen fogyasztották, és  alkalmazták különféle betegségekre és egészségügyi problémák kezelésére

Az éti csiga napjainkban is  ínyenc falatnak számít a francia konyhában. Az olasz csiga tenyészetekben azonban nem csak táplálék céljából, hanem a szépségiparban használt csiganyál miatt is tenyésztik a saját hajlékukat cipelő nyálkás állatkákat. 

Csiganyálka krém és gyógyszer az ókori és középkori orvoslásban

Valamikor régen az emberiség felfedezte, hogy az éti csigák gyűjtőinek a bőre szokatlanul puha. Így került a szépség- és kozmetikaiparba ez a bőr öregedését meggátló természetes alapanyag. 

Az ókori görögök a csiganyálkát gyógyító céllal használták, Hippokratész pedig állítólag a csiganyálkát javasolta a gyulladt bőr gyógyítására, az Idősebb Plinius pedig azt állította, hogy a csigakrém a legjobb gyógyszer az égésre, tályogra és egyéb fájó sebre.

Dél-Olaszországban régen  egész csigát nyeltek le gyomorhurut vagy gyomorfekély kezelés céljából. 

Észak-Amerikában a hörghurutban vagy asztmában szenvedőknek ajánlottak egy csigaszirupot (alkoholból, csigákból és cukorból).

Valószínűleg nem sokan tudják, hogy a középkorban a bíborosok ruhájának színét szintén egy csigafajta, a  tüskés bíborcsiga nyálkájából nyerték. 

A csigamucin, csiganyálka (“csigakrém”) felfedezése – modernkori  onkológiai kutatások tükrében

Az 1960-as években dr. Rafael Abad Iglesias spanyol onkológus a Cryptomphalus aspersa nevű kis csigafajt rák kezelésére használt sugárzásnak tette ki. A kromoszóma elváltozásokkal kapcsolatos kutatásai során megfigyelte, hogy a csigák nyálkaszerű anyagot választanak ki, amely különbözik attól, amit általában a mozgáshoz használnak. Dr. Abad azt is észrevette, hogy a csigák képesek gyorsan gyógyítani a bőrükön a sugárkezelés okozta kis sebeket. Ez indította el a csiga nyálka emberre gyakorolt ​​hatásának modernkori kutatását.

Nem meglepő, hogy dr. Abad kutatásai kimutatták, hogy a csiganyálka segíti a bőr sejtjeinek regenerálódását és a nedvesség megtartását, revitalizálja és megfiatalítja a bőrt, oxigénnel látja el a hámréteget, és antioxidáns hatással is rendelkezik. Felfedezései hasznosnak bizonyultak a csernobili baleset (1986) áldozatainak sugárzási égési sérüléseinek kezelésében.

Csigatenyésztés, csigakrém az 1980-as évektől

Körülbelül 20 évvel később, a rákos betegeknél végzett kutatások kromoszóma-elváltozásai után, 1980-ban egy chilei csigatenyésztő család újra felfedezte a csiganyálkában rejlő lehetőségeket. A csigákkal való foglalatosság során észrevették, hogy a bőrük láthatóan simább lett, és minden apró seb gyorsabban gyógyult, nem hagyott hegeket.

Bár a család elsődleges üzleti célja az volt, hogy gasztronómiai céllal csigákat exportáljon Európába, végül egy neves kozmetikai üzlethez jutottak, amely a világ 45 országába exportál.

A koreai csigakrémek térhódítása

Elsősorban mégis a dél-koreai kozmetikai cégeknek köszönhetjük, hogy A csiganyálka alapú kozmetikumok népszerűsége nemcsak Ázsiában (Szingapúr, Thaiföld és Malajzia áll a lista élén), hanem az USA-ban és Európában is felfelé ível. A csigakrémek, csigaszérumok és csigazselék a profi arcápolási rutinok elengedhetetlen kellékei lettek. 

A dél-koreai számára (K-Beauty) a szépség az egészséges gyönyörű  arcbőrt jelenti, ez a tökéletes smink alapja, így annak ápolása nem elhanyagolható. Az ázsiai ország régóta a bőrápolás megszállottja – a dél-koreai nők kétszer annyit költenek szépségápolási termékekre és sminkre, mint amerikai társaik. Ugyanakkor a dél-koreai férfiak többet költenek bőrápolásra, mint bármely más országban élő férfiak. Nem véletlen tehát hogy Dél-Korea lett a csiganyálka kivonatot tartalmazó krémek nagykövete.

Csigakrém Olaszországban

A csigamucin népszerűségének növekedésével a gazdálkodók növelték termelésüket, hogy megfeleljenek az új bőrápoló piacnak és a kulináris ipar erőteljes keresletének. Olaszországban, ahol több mint 4000 csigafarm működik, a világméretű csiganyálka-őrület áldást jelent a csigatenyésztők számára. „Csak az elmúlt 10 hónapban 46 százalékkal nőtt a csiganyálka a kozmetikai ipar keresletének köszönhetően” – mondta Simone Sampo, az olasz Nemzeti Heliciculture Association elnöke tavaly a The Telegraphnak

Florence BIO csiganyál arckrém

A BIO minősítésű csiganyál alapú hidratáló krém könnyű, selymes textúrájú és hatóanyagokban rendkívül gazdag. A csiganyál krém 65% koncentrációban tartalmaz szűrt csiganyálat, melynek bőre gyakorolt hatékonyságát számos tanulmány és nemzetközi tudományos publikáció széles körben igazolta. 

A csiganyál egy Róma melletti csigafarmról származik, amit kézzel, kíméletesen és felelősségteljes módon vonnak ki a csigákból anélkül, hogy az állatnak bármilyen fájdalmat vagy sérülést okoznának. A heti egyszeri lefejtés után, a csigák tovább legelésznek természetes környezetükben.

Csiganyál krém minden bőrtípusra alkalmas, beleértve az érzékeny bőrt is, nőknek és férfiaknak egyaránt.

Amennyiben kipróbálnád csiganyál krémünket, itt könnyen meg is rendelheted: https://florencebio.hu/termek/bio-csiganyal-arckrem/ 

 

Fizetési lehetőségek
button title

reviews tab title

129 reviews
88%
(113)
9%
(11)
2%
(2)
2%
(2)
1%
(1)
egyelőre elégedett

Bár megalapozott vélemény kialakításához még rövid ideje használom a terméket, de amit eddig tapasztaltam, az pozitív. Pár csepp elegendő belőle, gyorsan felszívódik, és úgy tűnik, hogy a bőröm kedveli. Remélem a hosszú távú tapasztalat is hasonló lesz és tényleg halványítani fogja a foltokat.

Pozitív tapasztalat!

Csodás a termék, használatával puhább a bőröm. Csak ajánlani tudom!

Nagyon jo döntés volt

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket!
Tapasztalom bőröm pozitív változását mióta használom!
Elmúlóban van, az előtte állandóan jelen levő pirosság és élettelibb lett a rosacea elleni sérumtol!

Barátnő csomag - 2db C-vitamin arcszérum